Loopbaanbegeleiding : Iets voor jou?

Ik herinner me nog levendig de dag dat ik besloot om loopbaanbegeleiding te volgen. Ik voelde me niet meer zo happy in de job die ik toen had, voor velen een droomjob, voor mij een last. De job slorpte al mijn energie op, ik had nog weinig uitdaging, liep steeds tegen muren, patronen die zich herhaalden, besefte ik achteraf. Dus startte ik, na enig aarzelen, met loopbaan coaching. Dit traject was de start van mijn ontdekkingsreis naar mijn ideale job, de job van mijn leven.  Ik kreeg zicht op wie ik ben, waar ik voor sta, wat ik wil en nog belangrijker, wat ik nodig heb. Stap voor stap werkte ik aan mijn roadmap, wat me leidde tot waar ik nu sta: individuen en ondernemers adviseren, begeleiden en coachen op een kwalitatieve manier. Op zoek gaan naar de puurheid van ieder individu, de schoonheid daarvan naar buiten brengen en hen inspireren om hun uniek, authentiek pad te volgen.

Nu, enkele jaren later, doe ik dus wat ik graag doe, waar mijn hart warm van wordt en geen dag heb ik het gevoel dat ik nog ‘werk’. Ik doe een job die zeer dicht ligt bij mijn intrinsieke waarden, daar waar ik voor sta, waar ik mijn kwaliteiten ten volle kan benutten en mensen kan inspireren en begeleiden in het realiseren van hun droom.

Dromen zijn bedrog? Wel ik ben er van overtuigd dat je je dromen wél kan realiseren, stap voor stap, ondersteund door een goed onderbouwd actieplan, nadat je de fundamenten hebt vastgelegd die essentieel belangrijk voor je zijn en je zin geven om ’s morgens uit bed te springen en aan de slag te gaan. Je bruist van energie en een joie de vivre en doet dat, wat je graag doet.

En dat is wat loopbaanbegeleiding voor je kan doen, je wordt uitgedaagd om even stil te staan, te exploreren wat jij écht wil, wie je bent  en dat leven te leiden waarvoor je bestemd bent.

Wil jij ook ervaren wat loopbaanbegeleiding voor je kan betekenen? Geef je zelf dit cadeau, wellicht het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven. Ik maak graag kennis met je!

Ann Van den Eynde, bezielster van Designato, a partner who cares. Business, Career & Life Inspirator. Lees meer op www.designato.be of contacteer me op ann@designato.be of op 0473 628 027.

 

Een getuigenis:

Ik had en heb een goede job en volgens mijn omgeving zou ik gek zijn om hieraan iets te veranderen, maar diep van binnen voelde ik toch een soort onrust, een kriebel die binnenin me bleef. Omdat ik er zelf niet uit kwam, besloot ik een loopbaancoach te raadplegen. Via een vriendin kwam ik bij Ann Van den Eynde terecht. Tijdens ons kennismakingsgesprek wist ik onmiddellijk dat ik het traject met haar wilde afleggen. Ze straalde een enorme rust uit waardoor mijn zenuwen smolten als sneeuw voor de zon. Onder het motto ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’ besloot ik dus te starten met 4 uur loopbaancoaching, al vermoedde ik dat het niet zou volstaan, maar nu pas besef ik welke inzichten je op zo’n korte tijd kan krijgen als je goed begeleid wordt. Dankzij Ann kwam ik verrassend snel te weten welke richting ik wilde uitgaan en wat mijn grote dromen waren. Ze stelde de juiste vragen, had aandacht voor mijn lichaamstaal en wat nog meer was: ze liet me terug dromen alsof ik een kind was. Terwijl de rest van mijn omgeving (en ikzelf misschien nog het allermeest) mijn dromen vaak weglachte, nam zij ze ernstig.

Dromen is mooi, maar ze realiseren is natuurlijk iets anders. Ook daarbij kreeg ik de gepaste begeleiding. Samen stelden we een plan op zodat het onhaalbare plots haalbaar leek, maar ik doe het stap voor stap, op mijn eigen ritme. Terwijl in onze huidige maatschappij alles snel en flitsend moet gaan, gaf Ann me de tijd en ruimte die ik nodig heb. Het is onwaarschijnlijk hoeveel energie dit proces me gegeven heeft en dat wijst erop dat ik de goede richting uitga.

Mijn huidige job doe ik nog steeds, maar ik ga hier op een andere manier mee om dan voorheen. Ik voel me niet schuldig omdat ik niet als eerste toekom en als laatste vertrek, nee, ik doseer, maak er het beste van en straal dat ook uit op mijn collega’s. Daarnaast verken ik nieuwe horizonten die heel dicht bij mijn werkelijke ik liggen en daar geniet ik van. Ik werk nu heel bewust naar een doel toe en ik besef dat ik dat ooit zal bereiken. Eindelijk durf ik ervoor te gaan! De kans is groot dat ik, wanneer ik halfweg ben, opnieuw beroep zal doen op Ann, om samen te bekijken op welke manier ik best verderga.

Eén ding besef ik nu: Loopbaancoaching is de beste investering die ik de afgelopen jaren heb gedaan, want investeren in jezelf, je eigen toekomst en geluk, is goud waard.

Bedankt, Ann!

Annick Beirinckx

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *