7 tips om je passie te vinden en te volgen

PASSIE: DAT WAT JE GELUKKIG MAAKT, DAT WAT JE ZIELSGRAAG EN VOL OVERGAVE DOET, VANUIT JE HART.

  1. VOLG JE INTUÏTIE

(H)erken die gevoelens en signalen die jou de weg wijzen naar wie jij werkelijk bent en aangeven wat voor jou essentieel belangrijk is. Voor welke waarden sta je (zoals bv. vrijheid, dankbaarheid, connectie, creativiteit, humor…) en hoe wil jij deze in de wereld zetten en delen met anderen.  Luister naar je gevoel en intuïtie wanneer je een belangrijke beslissing neemt. Sta hier even bij stil en kies de weg die aansluit bij waar jij gelukkig van wordt en waar jouw passie ligt.

  1. (HER)ONTDEK WAT JE GRAAG DEED ALS KIND

Kan je je nog herinneren waar je als kind vol van was en waarmee je je uren kon bezig houden, je geen tijdsbesef leek te hebben en alles moeiteloos leek te gaan? Dit zijn de momenten waarin je leeft in je flow, je jouw passie volgt, je trouw blijft aan wie jij bent. Ga op zoek naar die dingen waar je als kind blij van werd en je moeiteloos deed, naturel.

  1. WAAR BEN JE GOED IN?

Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten, schrijf deze op. Vraag aan vrienden, collega’s, familie, mensen die jou goed kennen, wat ze in jou appreciëren en waarvoor ze je bewonderen. Welk effect heb jij op anderen door jouw talenten en kwaliteiten in te zetten. Dit brengt je al een stapje dichter bij wat jouw passie is.

  1. MAAK EEN BUCKETLIST

Schrijf op wat je zeker in je leven nog wil beleven, voelen, ervaren, horen, zien , ruiken, proeven. En zorg er voor dat je regelmatig een activiteit kan afvinken.

  1. NEEM HET HEFT IN EIGEN HANDEN

Laat je niet leiden door wat anderen zeggen en je omgeving je opdringt. Ga op zoek naar die dingen die je onder eigen controle hebt. Kies voor je eigen pad en neem hiervoor jouw verantwoordelijkheid op. Heb de moed om je eigen weg in te slaan en contact te maken met je passie. Zo wordt jij een inspiratiebron voor anderen en nodig je ze uit om hun eigen passie te ontdekken.

  1. MAAK TIJD VOOR JE PASSIE

Informeer je, exploreer en ga op ontdekkingsreis om zo stap voor stap je passie in je dagdagelijkse leven te integreren. Omring je met mensen die hun passie volgen, je energie geven en leer van hen. Geloof in jezelf en deel je ervaringen. Je droom wordt stap voor stap realiteit.

  1. GA AAN DE SLAG

Stap uit je comfortzone en probeer iets nieuws, doe iets anders richting wat voor jou goed aanvoelt. Overwin kleine en grote obstakels en zet door, ondanks tegenkantingen van anderen. Je zelfvertrouwen zal groeien en je passie zal je belonen met een onbeschrijfelijk gevoel van geluk, innerlijke rust en levensenergie.

 

Wees geen drijfhout en bepaal je eigen koers, volg je eigen passie en ga er voor, vandaag!

Wil je je ervaringen delen en vertellen hoe jij je passie volgt? Laat iets van je horen, ik kijk uit naar jouw verhaal.

Ann Van den Eynde, bezielster van Designato, a partner who cares. Business, Career & Life Inspirator. Lees meer op www.designato.be of contacteer me op ann@designato.be of op 0473 628 027.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *